Ікона «Скоропослушниця» зцілює онкохворих

– Це список з первообразу. Оригінал знаходиться у Дохіарському монастирі святої гори Афон на стіні трапезної, – розповів Сергій Зіновий, хранитель ікони.
По вівторках і четвергах вся братія монастиря після вечірнього богослужіння збирається у трапезній біля чудотворної ікони і співає зворушливий канон Божій Матері. Молитвами Пречистої Богородиці ікона “Скоропослушниця” має особливу благодать зцілювати падучу хворобу (епілепсію) і біснування.
Перед цим образом моляться, щоб отримати духовне прозріння, при різній немочі, онкологічних хворобах, пологах. І найбільше моляться Скоропослушниці, коли не знають, як краще поступити, в розгубленості та невизначеності. Святиня об’їхала вже п’ять єпархій – Сіверсько-Донецьку, Кіровоградську, Олександрійську, Дніпропетровську, Тульчинську. З четвертого вересня по п’яте листопада вона мандрує Волинню.
– Ікона чудотворна, про що свідчать 550 золотих прикрас, якими вона обвішана, – зазначив її хранитель. – Наприклад, були випадки зцілень онкохворих. У Тульчинській єпархії у чоловіка, який не чув, відновився слух. З молитвою до ікони підходили жінки, які хво-ріли безпліддям, і вона посилала їм діток.
Отож з 13 по 17 жовтня образ Божої Матері “Скоропослушниця” перебуватиме у Покровському храмі міста Луцьк. З 17 по 22 жовтня мадруватиме Любешівщиною, з 22 по 25 жовтня перебуватиме у храмі Всіх святих землі Волинської, що у Луцьку, з 25 по 30 відвідає храми Луцького району, а далі (до 5 листопада) до цієї ікони зможуть прикластися віруючі Рожищенського району.
– На Волині “Скоропослушниця” побувала у 180 храмах, їй поклонилися тисячі православних. Звісно, хотілося б, щоб образ побував і в інших областях, – сказав хранитель ікони.
– А що для цього потрібно?
– Запрошення керуючого єпархією. Тож мій телефон 066-1813637.
Марія ДУБУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>