Енергозбереженню вчать Німці

З настанням холодів слід очікувати чергового подорожчання енергоносіїв. Відповідно виросте ціна на тепло та електроенергію, що вплине на реальні витрати наших співвітчизників. Єдиний вихід з цієї ситуації – швидкий перехід на енергоощадні технології та режим енергозбереження у комунальному та приватному секторах. Про це багато говорять політики та урядовці, хоча реальних кроків робиться зовсім мало. Але найголовніше – потрібно вчити енергозбереженню з раннього дитинства. Цією проблемою в нашій державі чомусь переймаються іноземці. Представники проекту українсько-німецького технічного співробітництва GTZ давно співпрацюють з містом Новоградом-Волинським та допомагають освоювати проект „Енергоефективність у будівлях”. Завдяки німецькому проекту SPARE новоград-волинські школярі отримали безкоштовні тематичні щоденники на навчальний рік та підручники з енергозбереження. Мета цих проектів – залучити молодь до участі в практичних заходах з раціонального використання енергії. З нового навчального року в школах Новограда-Волинського впроваджується навчальний курс “Енергозбереження та пом’якшення змін клімату”. Для учнів будуть представлені прості, але дуже ефективні заходи, які допомагають зменшити споживання паливно-енергетичних ресурсів та навчитися енергозбереженню в побуті.
Нещодавно відбулася чергова зустріч представників українсько-німецького технічного співробітництва GTZ, проекту SPARE із міським головою Миколою Боровцем та освітянами. 
За словами представника GTZ Йорга Акерманна, для роботи з учнями необхідно провести енергетичне обстеження школи.
Також пан Акерманн розробив таблицю контролю електроенергії для освітніх установ. Окрім того, трьом пілотним школам, де реалізовуватиметься проект, буде подароване спеціальне енерговимірювальне обладнання.
Кость ГАРБАРЧУК, 
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>