Прикордонники очікують на квартири

Минулого тижня охорону рубежів держави на Волині та Рівненщині особисто інспектував голова Державної прикордонної служби України генерал армії Микола Литвин. Микола Литвин залишився задоволеним підготовкою особового складу й оснащеністю підрозділів. Але, як визнає генерал, облаштування прикордонної інфраструктури бажає кращого. І пояснює: така ситуація склалася не лише через нестачу фінансування, але й через те, що опікуються пунктами пропуску та переходами одразу кілька відомств та ще й місцева влада на додачу. 
Прикордонна служба свої зобов’язання у межах фінансових можливостей намагається виконувати. Відомство уже повністю відмовилося від призовників і має справу лише з контрактниками. Та для утримання професіоналів однієї заробітної плати, причому не надто високої, не вистачить. Тому Державна прикордонна служба має свою програму для забезпечення особового складу житлом. Волинь у цьому плані має найбільше перспектив серед інших областей. Нині на території Луцька реалізовується одразу два великих проекти. Майже п’ять гектарів території колишнього військового містечка передані інвестору, і за кілька років тут постане цілий мікрорайон. Натомість забудовник уже почав передавати військовим ордери на квартири у місті. Цьогоріч прикордонники уже отримали 10 помешкань, наступного їм виділять ще 15. Також, уже за власні кошти, військова частина проводить переобладнання казарми під службове житло та гуртожиток, у якому зможе розміститися майже весь особовий склад.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>