Вирізає політиків з корінців

Незвична виставка різьблень із дерева “Волинський лісоград на Любомльщині” відкрилася в обласному управлінні  лісового та мисливського господарства. Її автор — мешканець міста Любомль Володимир Філіпчук. Майстер займається різьбленням з дерева три роки, і вже “наліпив” 50 дивовижних фігурок. Це літературні герої, гумористичні, колоритні особи. Є серед його творінь і чиновник-підлабузник, і політик-обіцяльник, і лісовий революціонер, і футболіст, і “жінка, що купається”, і “дівчинка на гойдалці”. А ще ціла галерея лісових мешканців – ведмідь-диригент, лис-п’яниця, кабан, видра, фазан, глухар, баклан, качка. Умілець здатен і у звичайному корінчику побачити дивину, а коли відшліфує все те — це вже витвір мистецтва.
За фахом Володимир Філіпчук будівельник, за покликанням душі — художник. Ще пише книги, дві уже видав (“Строки обветренных улиц” і “Равлики-павлики”). Підготував до друку гумористичну збірку “Чому запізнюється поїзд”.
Олександр ХОМЕНЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>