Від Ілліча лишилися тільки штани

Сесія Житомирської міської ради цими  днями збиралася розглянути питання про перенесення пам’ятника Леніну з центрального майдану міста. Попередньо говорилося, що його перенесуть у Кмитівський музей мистецтва, що недалеко від Житомира. Однак почувши про таку перспективу, обурилися місцеві комуністи й влаштували мітинг протесту біля мерії, коли там саме мала розпочатися сесія. Зрештою, депутати вирішили зняти це питання з порядку денного. Мітингуючих це задовольнило, і Ленін залишився стояти на майдані.
Поки ж в обласному центрі ніяк не зрушать з місця “ленінську” проблему, на периферії вирішують її по-своєму. В одному з приміських селищ, де колись мешкали військові, взялися зруйнувати пам’ятник вождю пролетаріату, але щось чи хтось завадило довести справу до кінця. Тож на постаменті фігура головного комуніста тепер не має верхньої половини, а є лише нижня. Дотепники прозвали напівзруйновану пам’ятку “Штани Леніна”. Така назва прижилася, і тепер навіть водії маршруток, що приїжджають у селище, оголошують: “Зупинка “Штани Леніна”.
Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>