Борис Возницький відкрив ще один палац

Не перестає дивувати творчий та життєвий ентузіазм директора Львівської галереї мистецтв, Героя України, уродженця села Ульбарів на Рівненщині 83-річного Бориса Возницького. Отож, наразі втілився у життя ще один ним започаткований проект. Це відкриття Великого палацу Золочівського замку, що у Львівській області.
Раніше тут була в’язниця. Відновлювати замок допомагала українська діаспора з Канади, а також за величезного сприяння народного депутата України Петра Писарчука було відновлено другий поверх Великого палацу та фасад. 
В експозиційних залах представлені колекції Львівської галереї мистецтв. Зокрема, тут є полотна Рубенса, старовинні меблі, зброя, рідкісні карти, світильники з кісток іхтіозавра, яким понад 60 мільйонів років, корона короля Данила Галицького. На другому поверсі Великого палацу відтворені давні панські покої, а також велика тронна зала. Заплановані змінні виставки, перша з яких – експозиція голограм “Золото скіфських курганів”. 
Сергій Новак,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>