До проституції змушували побоями

Працівники відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області викрили діяльність міжнародної злочинної групи, яка займалася вербуванням та продажем у сексуальне рабство в одну із сусідніх країн українських дівчат віком від 20 до 28 років. Встановлено уже 12 потерпілих, але їхнє коло може розширитися. Зараз правоохоронці опитують ще кількох дівчат.
За словами начальника відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області полковника міліції Петра Шпиги, один з головних фігурантів справи уже арештований.  Затримали й помічницю організатора торгівлі живим товаром – власницю кадрового агентства з Центральної України. Фірма мала ліцензію на легальне працевлаштування за кордоном, чим і користувалися зловмисники. Більшість жінок вивозили на роботу за трудовими візами. Умови праці були настільки важкими, що ніхто не витримував більше тижня. Оскільки грошей на повернення додому у молодих українок не було, їм пропонували “легшу” роботу. Тим, хто навідріз відмовлявся від інтиму, доводилося непереливки – працювати у борделях їх змушували силою. Наразі розслідування у справі триває.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>