Мир у світі починається з миру у сім’ї

Хоча й минуло вже 20 років з часу виведення контингенту радянських військ з Афганістану, та ця нав’язана нам імперською владою війна і досі болить у наших серцях. У залі обласної бібліотеки для дітей з ініціативи ветеранів війни в Афганістані відбулася у Міжнародний день миротворця розмова на тему: “Мир – у світі, мир – у домі, мир – в сім’ї”.
У зустрічі брали участь колишні афганці, зокрема письменник, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Василь Слапчук, голова Волинської організації Української спілки воїнів Афганістану Григорій Павлович, лікар швидкої допомоги Борис Антонюк, настоятель Свято-Покровського храму села Озеро Ківерцівського району протоієрей Михаїл Журомський і педагог початкових класів школи №26 м. Луцька Надія Жиганова, у якої війна забрала чоловіка. Загиблих на війні, а це аж 70 волинян, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання.
Про болісну реабілітацію воїнів-афганців, яких не вшановують належно на державному рівні, повели мову виступаючі. Та за реабілітацію фізичну ще важливіша реабілітація моральна і духовна. А душі може зцілити тільки віра і Бог. Це давно зрозуміли колишні афганці, і прийшли до храму на щиру молитву. В особі митрополита Луцького і Волинського Ніфонта знайшли вони духовну опору і підтримку. Тому голова обласної організації УСВА Григорій Павлович передав для владики орден Української спілки воїнів Афганістану “За доблесть і честь”, таку ж відзнаку отримав активний член спілки Олександр Луцака.
Мирослава МАНЕЛЮК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>