Ікона Спасителя мироточить чотири роки поспіль

У любохинському храмі преподобного Симеона Стовпника, що у Старовижівському районі, замироточила ікона Спасителя. Це помітив настоятель храму отець Іван. Крапельки-сльозинки мира проступали на лівому боці полотна, а його потік іде з убрання Ісуса Христа. Відтепер зібраним миром священик здійснює помазання прихожан.
Отець Іван розповідає, що мироточення ікони Спасителя проявляється у їхньому храмі вже четвертий рік. Цей образ є першим у першому ж ряду царських воріт іконостасу. Уперше замироточила ікона після Різдва. Далі це повторилося у Великий страсний четвер. Увечері під час служби миро було ледь помітним, а в п’ятницю вже добре проявилося.
У першому випадку, коли обходив з кадилом храм під час недільної служби, отець Іван помітив на іконі крапельки, що проступили. Ще тоді подумалось, що по закінченню служби поговорить з хлопчиками-послушниками, аби акуратно заправляли лампадку біля ікони, але так і забувся. Діти самі принесли новину, що, мабуть, у їхньому храмі мироточить ікона Спасителя.
Отець Іван звернувся з новиною до благочинного. Було вирішено половину ікони витерти від мира, а другу залишити без змін. Мироточення відновилося.
Як помітив священик, це розпочинається в піст або напередодні його.
Сама ікона Спасителя виконана масляними фарбами на звичайному папері-картоні ДВП десь у 1994 році.
Євгенія ПОЛІЩУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>