У завидющих хворе серце і виразка шлунка

Вчені стверджують, що сильний напад заздрощів, який триває лічені секунди, – це момент, коли самооцінка катастрофічно падає. Найбільш завидющими вважаються егоїсти, люди із завищеною самооцінкою або невпевнені у собі – вони отримують насолоду від невдач інших, навіть рідних.
У людей різних типів темпераменту по-різному проявляється заздрість. В енергійного холерика супроводжується неприхованою агресією і навіть бажанням нашкодити, що призводить до спазмів судин, тахікардії, «нервової» гіпертонії. У морально слабкого меланхоліка, який шкодить нишком і чужими руками, бувають жовчні і печінкові коліти, загострення виразки шлунка. Життєрадісні сангвініки найрідше стають заздрісниками, але шкодити можуть цілеспрямовано і дуже сильно: це спровокує у них ослаблення імунітету і загострення серцево-судинних хвороб. Флегматики справжньої заздрості практично не відчувають. Їх можуть просто роздратувати більш успішні люди, але це нікому не зашкодить.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>