На волині на 45 відсотків зменшено виробництво цукрових буряків

Волинь аграрна вже зараз задумується, що сіяти-садити. Наприклад, селяни і надалі, схоже, будуть зменшувати площі під цукрові буряки. Минулого року в області було вирощено понад 300 тисяч тонн цукрових буряків, що на 45 відсотків менше, ніж у 2007 році. На п’ять відсотків зменшено виробництво молока (позначилась низька закупівельна ціна на продукцію). Як зазначили у головному управлінні статистики у Волинській області,  90 відсотків картоплі вирощено в індивідуальних господарствах (всього область отримала 937 тисяч тонн бульби). Минулого року Волинь зібрала 717 тисяч тонн зерна (переважно сільгосппідприємства). Водночас в агроформуваннях динамічно розвиваються птахівництво та свинарство. За рік птахівничі підприємства реалізували на забій майже 34 тисячі тонн птиці. І майже на 21 відсоток за рік зросла реалізація сільгосппідприємствами свиней на забій. Хоча все одно лідирують домогосподарки. Вони отримали близько 75 відсотків всієї аграрної продукції області: 85 відсотків молока, реалізували на забій 56 відсотків загальної кількості худоби та птиці.
Росту виробництва молока домоглися лише аграрні підприємства Володимир-Волинського, Локачинського та Горохівського районів. Хоча майже 7000 кілограмів молока від корови отримали у підприємстві «Рать» Луцького, понад 5000 – у господарстві «Вільна Україна» Іваничівського, ім.Ів.Франка Горохівського та «Городище» Луцького районів, зазначають в управлінні статистики.
Марія ДУБУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>