Сміттєпереробний завод таки збудують

Триває робота над реалізацією проекту будівництва Луцького регіонального сміттєпереробного комплексу. Як розповів заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, справа поступово наближається до логічного завершення. Вкладено чималу суму у розробку проектно-кошторисної документації, здійснено погодження на місцевому рівні, вирішено питання про відведення земельної ділянки.
Окрім самого заводу, який побудують на території Рокинівської сільської ради, планується звести сміттєсортувальні цехи  у містах Ковель, Нововолинськ, Любомль, Камінь-Каширський, селищах Маневичі та Любешів. Фактично це будуть пункти, які безкоштовно прийматимуть різноманітне сміття й проводитимуть первинну підготовку до його подальшої переробки. Також комунальні служби отримають спецтранспорт для транспортування сировини. Якщо усі роботи проходитимуть за планом, реалізація проекту почнеться з 1 січня 2010-го року. Будівництво сміттєпереробного комплексу обійдеться інвестору у понад 500 мільйонів гривень. Зацікавлені у запровадженні цього екологічного та енергозберігаючого проекту й у центральних органах влади. 19 березня його презентуватимуть на засіданні Кабінету Міністрів України серед шести найбільш важливих для Волині. А ще у Кабміні представлятимуть й проект будівництва Луцького вантажо-пасажирського аеропорту, який включений до програми підготовки до проведення ЄВРО-2012.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>