Хрест на стовбурі осики

Жителі села Топільське, що у Рожнятівському районі, брати Віктор і Мар’ян Лавруки, Василь Майданський і Михайло Люльчак пішли зрізати бензопилою березу й осику на одній з присадибних ділянок. І якщо білокору вдалося швидко повалити на землю, то на трепету (місцева назва осики) довелося згаяти чимало часу. Коли ж зрізали, то побачили на стовбурі... хрест. Спершу подумали, що дерево почало трухлявіти, але виявилося, що воно було цілком здорове.
Місцевий священик УГКЦ отець Андрій Яремчук таке аномальне явище пояснив тим, що, за легендою, у давнину на тій земельній ділянці був чоловічий монастир, від якого згодом утворилося село. Понад 150 років тому тут збудували і церкву.
Диво-хрест на стовбурі виглядає як нагрудне розп’яття з прикрасами, з правого боку якого видніється ланцюжок. Щодо його появи, то, можливо, як вважає топільський парох, це є знак Божої ласки, а може – попередження, щоб люди не забували про віру у Всевишнього.
Іван ІВАНИШИН,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>