Кордон охоронятимуть дівчата

Десятьма новобранцями поповнився нещодавно Луцький прикордонний загін. Присягу молоді люди приймали у  звичній для таких подій атмосфері – були поради від уже досвідчених колег, батьківські настанови від командування, схвильовані очі рідних, котрі прийшли, аби побачити урочисту мить. Але цього разу церемонія таки відрізнялася від усіх попередніх, які коли-небудь відбувалися у Луцькому прикордонному загоні. Адже присягу приймали не перевірені строковою службою солдати, а молодь, яка добровільно вирішила піти у військо за контрактом після навчання у середніх спеціальних та вищих навчальних закладах. Більше того, восьмеро з десяти новоспечених вояків – дівчата. Кожна з них мала свої причини обрати собі таку професію. Благо, курс держави на створення професійної армії всіх вирівняв у правах, незалежно від статі. Людмила Небельська – випускниця юридичного факультету МАУП – вдягнула форму і взяла у руки зброю, щоб не відставати від чоловіка, також прикордонника. За ним приїхала на Волинь з Хмельниччини. Постійні переїзди з місця на місце слідом за чоловіком набридли, та й роботу за фахом у сільській місцевості, де переважно розквартировані прикордонники, знайти практично не можливо.
Як зазначив начальник Луцького прикордонного загону Володимир Бондар, новобранців могло бути й більше, але не всі пройшли відбір. Потім усі десятеро проходили перевірку у польових умовах, тобто безпосередньо брали участь в охороні кордону.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>