Меморіальна дошка Віктора Карпухіна

Напередодні двадцятої річниці виводу радянських військ з Афганістану у Луцьку на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів було відкрито меморіальну дошку для увіковічення пам’яті нашого знаменитого земляка, героя Радянського Союзу, генерал-майора Віктора Карпухіна. 
Він ще за життя став легендою, адже у грудні 1979 року саме підрозділ під командою офіцера першим увірвався у палац Тадж-бек, де знаходився тодішній президент Афганістану Амін.
Командир спецпідрозділу “Альфа” брав участь у багатьох антитерористичних операціях. У серпні 1991 року Віктор Карпухін відмовився виконувати політичні накази свого керівництва і вийшов у запас. Він прожив лише 56 років, але воїни-афганці шанують пам’ять свого побратима.
На урочистості приїхали з Москви та Києва ветерани спецслужб, які добре знали Віктора Карпухіна. Освятив меморіальну дошку настоятель Свято-Покровського храму із села Озеро Ківерцівського району отець Михайло.
Кость ГАРБАРЧУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>