Кішки врятували життя тернополянці

Випадки, коли домашні улюбленці приходять на допомогу своїм господарям, трапляються нерідко. У житті тернополянки Раїси Трачук таких було вже два. Останній стався недавно: під час пожежі кішки пані Раїси Бася і Зіта розбудили господиню, врятувавши їй життя.
69-річна Раїса Трачук мешкає у двокімнатній квартирі. Бася живе з нею вже 19 років, її дочка Зіта “прописалася” в оселі сім років тому.
У день надзвичайної події Раїса Трачук прокинулася, як звично, о шостій ранку. Нагодувала кішок і прилягла знову. Думала лише подрімати, але заснула.
– Прокинулася з відчуттям якоїсь важкості на грудях, – розповіла пенсіонерка. – Спросоння вирішила, що це коти вмостилися погрітися. Вони це роблять, коли відчувають, що у мене посилюється серцебиття. На грудях справді були Бася і Зіта, але вони, що зовсім не характерно для їхньої поведінки, дряпали мене кігтями…
Остаточно прокинувшись, пані Раїса зрозуміла, що сталося лихо. Вся кімната була заповнена димом. Жінка кинулася до вхідних дверей, але руки трусилися так, що ключ не втрапив у замок. Тоді пенсіонерка вибігла на балкон і покликала на допомогу сусідів. Ті вибили вхідні двері, викликали пожежників і “швидку”.
За висновком вогнеборців, задимлення спричинили неполадки в електроподовжувачі, що знаходився на кухні. Через коротке замикання спалахнув вогонь, який пошкодив майже всі меблі і побутові прилади. Однак завдяки кішкам вціліли речі в інших кімнатах, а найголовніше – врятувалася господиня.
– Бася мені вже вдруге допомагає, – згадала Раїса Трачук. – Колись у мене почалася стенокардія, я знепритомніла. Першу медичну допомогу надала Бася: м’яко торкалася лапками обличчя, облизувала…
Тернополянка підрахувала, що Бася загалом привела 117 котенят. Її діток жінка роздавала знайомим і друзям, завжди щиро переконуючи їх, що кіт повинен бути у кожній хаті.
Світлана Клос,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>