в області створять ще один національний парк

Західне Побужжя – саме так називатиметься новий національний парк, який з’явиться незабаром на теренах області. З відповідною ініціативою Волинська облдержадміністрація виступила на державному рівні. Підтримав цю ідею Президент України Віктор Ющенко. Своїм указом Глава держави збільшив кількість національних природних парків. Потрапило до цього документа і Західне Побужжя. Також указом розширили і межі раніше створених природоохоронних об’єктів на території області: Черемського природного заповідника, Шацького національного природного парку та рівненсько-волинського національного природного парку “Прип’ять-Стохід”.
Хочеться лише сподіватися, що це не чергове формальне декларування бережливого ставлення до природних багатств України. Для прикладу, уже десять років у Шацькому національному парку триває прихований розпродаж земель з їх протизаконною забудовою, а контролюючі органи лише констатують ці порушення.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>