Ющенко жодних проблем у нас не бачить

У вівторок, 2 грудня, Волинь відвідав Президент Віктор Ющенко. Головною метою його перебування у нашій області було вручення ключів від нового будинку для багатодітної сім’ї Лінників у селищі Цумань, що на Ківерцівщині. Заодно Глава держави відвідав ВАТ «Луцький автомобільний завод», де й зустрівся з журналістами.
Такі поїздки лише завдають незручностей людям. Бо для президентського кортежу, що прямував до Цуманя, довелося зупиняти навіть рух поїздів – Ющенко мав проїжджати через залізничну колію. У селі теж тримали людей на віддалі від місця перебування глави держави. Навіть один із охоронців запропонував місцевому інваліду або піти геть, або заховатися за копицю сіна. Наша влада любить нас лише з екрана телевізора.
Зустріч із журналістами на ЛуАЗі – це, особисто для мене, змарновані три години. Ющенко, як завжди, почав з патетики, мовляв, волинський край чи не найкращий в Україні, а волиняни, ой, які свідомі українці! А далі з гордістю розповів, як нині бізнесмени допомагають багатодітним сім’ям будувати й ремонтувати житло і як нам треба цим гордитися.
Запитань до Президента було аж... два, і на жодне з них відповіді не почула. Одне з них, думаю, цікавить нас усіх: прогноз стосовно стабільності гривні.
– Жодних економічних чи фінансових проблем для девальвації гривні у нас нема... – почав Президент.
А далі говорив про давно відоме: торгове сальдо, корпоративні і державні борги, дефіцит бюджету, валютні резерви... Хоча згадав і про спекуляції на валютному ринку. Але хто та за що відповідає, і чи взагалі відповідатиме – ні слова. Так само, які заходи будуть чи не будуть приймати для стабілізації гривні – теж нічого. І знову:
– Не бачу причини для глибокої девальвації. Це не проблема. Найближчим часом буде поставлена крапка.
Нічого конкретного Президент не сказав і про ситуацію у парламенті. Згадав наш непростий історичний шлях, дав характеристику українцям, не забув нагадати, аби ми думали про соборність України.
– Не треба робити трагедії стосовно роботи парламенту. Те, що відбувається – це демократія... – з оптимізмом переконував Віктор Андрійович.
Слухаєш – і думаєш: прості українці живуть в одній державі, де фактично лише проблеми, а наші політики й державні особи – в іншій, де жодних проблем нема. Чи дочекаємося ми того, щоб наші політики чітко говорили й так само працювали? Малоймовірно.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>