Хокей на інвалідних візках

Майже півтори сотні людей на інвалідних візках з різних куточків Волині зібралося у Луцьку, аби взяти участь у рекреаційних іграх, організованих центром інвалідного спорту області. Місцем для проведення змагань було обрано спорткомплекс ФСТ “Колос”, керівництво якого уже багато років підтримує спортсменів-інвалідів і  безкоштовно надає приміщення для тренувань.
Як розповів начальник центру інвалідного спорту Волині Володимир Гащин, до програми рекреаційних ігор входили хокей з м’ячем, регбі, настільний теніс, дартс та кілька інших дисциплін. Оскільки такі види спорту є досить складними для людей, позбавлених можливості ходити, допомагали їм продемонструвати якнайкращі результати волонтери з благодійного фонду “Переображення”, Луцького інституту розвитку людини “Україна” та доброчинної організації зі Львова, яка у роботі з неповносправними використовує методики шведських реабілітологів.
Незважаючи на те, що участь у змаганнях брали не професійні спортсмени, а прості люди, боротьба подекуди була дуже напруженою. Декого тренери взяли “на олівець”. Двох дівчат відібрали на заняття фехтуванням, ще одну запросили у команду з настільного тенісу. Окрім того, чоловіком з ампутованою ногою з Нововолинська зацікавилися футбольні фахівці волинського “Інваспорту”.
Всі учасники рекреаційних ігор Волині отримали медалі, дипломи, призи та подарунки від співорганізаторів. Але насправді найбільшим подарунком  для них була можливість спілкування. Адже на зустріч з учасниками заходу запросили волинян, які вже здобули собі авторитет в інвалідному спорті. Тут можна було побачити дворазового чемпіона Паралімпійських ігор з футболу Анатолія Шевчика, учасницю ХІІІ-ої паралімпіади у змаганнях з пауерліфтингу Світлану Медіан, володаря кубка світу серед інвалідів-візочників з фехтування Олексія Сундієва та багато інших. Своїми прикладами вони довели, що, попри якісь фізичні вади, людина здатна на повноцінне життя. Прикро, що пережити радості від спілкування з ними не змогли інваліди-візочники з Володимир-Волинського, Локачинського, Шацького, Любомльського районів та міста Володимир-Волинський. Ці люди не потрапили на змагання до Луцька через черствість місцевих чиновників. Володимир Гащин сподівається, що наступного року цей недолік буде усунуто і в рекреаційних іграх братимуть участь представники усіх районів області. Більше того, планується, що до інвалідів-візочників приєднаються ще й люди з вадами зору.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>