Із соляної шахти – у цілющу ванну

Такий оздоровчий маршрут віднині став реальністю у місті Радивилові, адже тут відкрито нове лікувально-оздоровче приміщення територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та малозабезпечених громадян, у якому передбачено водо-, світло- та електролікувальні процедури.
Як зазначив на відкритті новобудови начальник управління праці і соцзахисту населення Радивилівської райдержадміністрації Василь Бондар, за останній час територіальний центр при підтримці влади (і районної, і обласної) перетворився у справжню другу домівку для пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених громадян. Загалом тут кожного дня отримують допомогу до сотні відвідувачів. А спектр її доволі широкий. Причому він постійно розширюється, враховуючи побажання, пропозиції, а головне, потреби пацієнтів закладу. Ось і в нинішньому році цілком логічним стало створення галокамери, адже, як відомо, соляна спелеотерапія має великий терапевтичний ефект. Після цього проекту не «забарився» інший – масажний центр. Уже перші дні його функціонування засвідчили підвищений інтерес відвідувачів територіального центру до запропонованих процедур, які стали ще однією важливою складовою частиною лікувально-оздоровчого процесу.
Наразі у  зв’язку із введенням в експлуатацію нового приміщення тут можливим є водолікування, очищення організму від «шлаків», променева терапія. Передбачено також невдовзі надавати інші оздоровчі послуги.
Саме ж приміщення з’явилося завдяки різним джерелам фінансування, з-поміж яких головним стало виділення коштів з обласного бюджету. Долучилися до справи також підприємці-благодійники.
Найбільш причетних до зведення будівлі відзначили грамотами районної ради і райдержадміністрації. А також сертифікатами на отримання лікувально-оздоровчих процедур у територіальному центрі. Характерно також, що під час офіційного відкриття нового приміщення радивилівські інваліди по зору отримали спеціальні годинники та мобільні телефони. А у відділенні медико-соціальної реабілітації територіального центру з’явився спецавтомобіль.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>