Псам-бродягам нададуть статус

«Статус міського собаки» отримають у Тернополі чотирилапі, у яких немає господарів. Нині таких безпритульних псів у місті кілька сотень. Влада планує їх усіх ощасливити: виловити і відправити у притулок.
До прийому бездомних тварин готуються у приміському селі Дичків. Місцем для притулку ділянкою площею 0,23 га поділився один з місцевих жителів, отримавши за те від мерії однокімнатну квартиру у Тернополі. На обгородженій залізним парканом території зараз будують десять вольєрів. Влада обласного центру не пошкодувала спецавтомобіля і 15 тисяч гривень для «Центру стерилізації». Функціонуватиме він також і за спонсорські кошти. Гроші підуть на оплату праці ветеринара, інструменти для стерилізації, щеплення, лікування тварин.
– Після стерилізації і щеплення від сказу псів віддаватимуть охочим завести тварину або ж відпускатимуть назад на вулицю, але зі спеціальним нашийником, на якому буде зазначено, що пес має «статус міського собаки», – каже начальник ЖКГ та екології міста Олег Соколовський.
Утримання у притулку однієї псини обійде-ться приблизно у 400-450 гривень. Частина собак, здебільшого інвалідів без кінцівок, утримуватимуться в притулку постійно. Також на території притулку планують збудувати «готель» для домашніх улюбленців, господарі яких тимчасово відсутні.
Світлана Клос, м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>