Раніше набирали «03» – незабаром «103»

У наступному році нас очікуватимуть зміни і у телефонній мережі. Приблизно у лютому номери телефонів екстрених служб поміняються з двозначних  на тризначні, а трохи пізніше й вихід на міжмісто буде замінено іншими цифрами.
Справа у тому, що наша країна досі користувалася “радянською” системою нумерації, яка докорінно відрізняється від системи цивілізованого світу. А це у свою чергу створює багато незручностей іноземцям, які приїжджають до нас, або нашим громадянам, які потрапляють за кордон. Гості нашої країни, приміром, уяви не мають, як набирати номер “швидкої” чи міліції. Як пояснив начальник відділу з технічної експлуатації і розвитку телекомунікаційних мереж Волинської філії “Укртелеком” Віктор Шевчук, незабаром поетапно ми переходитимемо на євросистему, коли за номером “112” можна буде викликати будь-яку екстрену службу допомоги і спасіння – тобто діятиме єдиний диспетчерський центр. Але спочатку, десь у лютому, до звичних нам номерів “01”, “02”, “03”, “04” спереду додасться одиничка – потрібно буде набирати “102” або “103”. Також замінять на “1” й інші інформаційно-довідкові служби, які починалися з “0”. А от до кінця 2009 року вихід на міжмісто, яке постійно забезпечувала “8”, планується змінити за системою європейського стандарту – навпаки, на “0”.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>