На міні підірвалися військовослужбовці

Трагедія сталася  під час планових занять на Яворівському полігоні. Солдати та контрактники проводили тактичні навчання з Першою мінометною батареєю аеромобільного полку. Саме в цей час і розірвався ствол міномета.
Від осколків офіцер, військовослужбовець служби за контрактом та два строковики отримали поранення. Чотирьох потерпілих одразу ж транспортували до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, що у Львові. Військовослужбовець строкової служби, старший навідник міномету 80-го аеромобільного полку солдат Тарас Марків помер дорогою до шпиталю, а лейтенант Олександр Рибай – уже там. Пораненим зробили складні операції.
Розслідування за цим фактом проводить командувач ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Володимир Рябоконь. Також на місці події працюють слідчі групи Західного територіального управління Військової служби правопорядку у Збройних силах України та військової прокуратури Львівського гарнізону.
Причини трагедії ще не з’ясовані. За попереднім припущенням, сталася технічна поломка. Мінометні навчання припинено по всій Україні до визначення причин трагедії.
Ян ЛІСОВСЬКИЙ,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>