Зважаючи на те, що у місті Рівному фактично щомісяця встановлюються якісь рекорди, які заносяться до «Книги рекордів України», то не виключено, що й самому місту можуть надати статусу рекордсмена. А черговим досягненням, яке довелося зафіксувати представнику Книги рекордів України Ігорю Підчибію, став найдовший маківник.
Його спекли на хлібозаводі «Рум’янець». Причому пекарі (а їх було дванадцять) на виготовлення продукту затратили шість годин, використавши 21 кілограм тіста і 14 кілограмів макової начинки. Довжина здоби-рекордсмена сягнула 6 метрів, ширина – 23 сантиметрів, вага становила 30 кілограмів.
Складнощів цьому проекту додавало те, що маківник спланували цілком суцільним, а не з декількох частин. Зрештою, як образно зазначила заступник директора з виробництва хлібозаводу “Рум’янець” Софія Булявець, спекти таку величезну смакоту вдалося з другого дихання, бо при першій спробі маківник не мав такого гарного вигляду. Отож, врахувавши всі нюанси, підібравши відповідні температурні режими приготування, пекарі повторили намір, і успіх перевершив сподівання.
Після презентації маківника поділили на сто частинок, і від цієї смакоти за хвилин десять залишилися лише крихти.
Євген Цимбалюк,
Рівненська область
Comments: |