Россия зовет!» Куди?

Невідомі особи закликають у листівках росіян,  котрі живуть у Львові, виконати програму Путіна – виїхати на історичну батьківщину. У своїх поштових скриньках та на вуличних стовпах львів’яни побачили листівки незвичного змісту.  Невідомі автори закликали мешканців Львова спаковувати валізи і вирушати у дорогу.
„Россия зовет! Родина ждет! Русский человек, Родина тебя зовет! Пришло время тебе и твоей семье возвращатся на свою благословенную историческую Родину – Российскую Федерацию. Ты нужен России! Возвращайся скорей!” – ось так. Багато знаків оклику і жодної конкретики. Щоправда, наприкінці агітки подано адреси і телефони шести дипломатичних установ Російської Федерації в Україні, куди начебто можна звертатися.
На жаль, російське консульство у Львові не готове наразі прокоментувати подібні речі. Втім, раніше воно стверджувало, що із Західної України до Росії готові переселитися понад 300 людей. Ще два роки  тому президент Росії Володимир Путін видав спеціальний указ (N637) про допомогу добровільним переселенцям-росіянам, котрі проживають за кордоном.
Президент і його свита гарантували в указі моральну і матеріальну допомогу таким добровольцям. „Навіщо вам жити у злиднях? Вертайтеся і будьте росіянами на російській землі”, – закликав гарант. Про те ж, що Росія – не Москва, і у глибинці краю також вистачає злиднів, мовчать. 
Ян ЛІСОВСЬКИЙ,
Львівська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>