Затримано втікачів-в’язнів

З Катеринівської колонії на Рівненщині втекло двоє засуджених. Обидва втікачі  були  позбавлені  волі  за грабунки, а перебувати їм  за гратами  належало  недовго: одному – менше року, а іншому – декілька тижнів.  Втім, засуджені  не стали чекати законного строку звільнення, а вирішили  знову порушити закон. Нагодою для їхньої втечі стала  робота  на дільниці соціальної реабілітації – на фермі ПК “Діброва” у селі Немовичі Сарненського району. До речі, на таких  дільницях  не здійснюється охорона зі зброєю, а лише ведеться нагляд, оскільки  направляються на  “соціальну реабілітацію” ті засуджені, які  зарекомендували себе хорошою пове-дінкою.
Натомість, як з’ясувалося у ході розслідування, засуджені  в обідню пору  випили, а після цього втекли з об’єкта. Молодший інспектор, який стежив за їхньою поведінкою, зробив обхід території і встановив, що засуджених немає на робочому місці, про що доповів черговому та безпосередньо начальнику установи.
Коли стало зрозуміло,  що засуджені не повернуться, почалися  оперативно-розшукові заходи. Через декілька днів втікачів затримано.
За фактом здійснення втечі  передбачено  порушення кримінальної справи. У подібних випадках стаття 393 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>