Дутчишин встановив третій світовий рекорд

Іван Дутчишин

Іван Дутчишин

Фіксував досягнення 26-літнього атлета віце-президент міжнародної федерації зі встановлення вищих світових досягнень у нетрадиційних видах спорту Михайло Рябець. Він записував усі підходи Дутчишина, який, почергово змінюючи руки, піднімав гирю по 3-5 разів, після чого ставив її на мат. Через 60 хвилин пан Рябець оголосив про встановлення чергового рекорду, підписав і вручив Іванові грамоту.

 Анітрохи, здається, не втомлений спортсмен зауважив журналістам: “Людина здатна на неймовірні речі, але все залежить від її психологічного настрою. Якщо взяти Василя Вірастюка і запропонувати йому таким методом поштовхати гирю 3-5 разів за хвилину, він протримається хвилин 10-20. Він дуже сильний, але не витривалий. А я доведу людям, що при своїх 84 кілограмах ваги і не вельми атлетичній будові тіла зможу штовхати 100-кілограмову гирю”.
Іван запевняє, що не вживає жодних стимуляторів, лише вітаміни. Через місяць-півтора він збирається встановити свіжий рекорд – підняти ту ж 56-кілограмову гирю 250 разів.
Михайло Рябець вважає тернопільського атлета непересічною особистістю. “Це феноменально, – каже він. – Іван піднімав понад трипудову гирю. Таких спортсменів, як він, можна поіменно назвати: Давид Кльонов та Дмитро Халаджі з України, Пантелеймон Філікіті з Греції. Це люди, які піднімають надзвичайні тягарі і встановлюють феноменальні рекорди. Наша федерація об’єднує 13 країн світу, в тому числі і США, але серед усіх ці чотири названі спортсмени є справді талантами від Бога”.
Торік Іван Дутчишин встановив два світові рекорди: перший раз підняв 48-кілограмову гирю 310 разів, другий – 370.
Євгенія Ліщук,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>