Згоріла старовинна церква

Увечері 18 січня у селі Криничне Маневицького району загорілася церква Різдва Пресвятої Богородиці Московського патріархату, збудована наприкінці ХІХ-го століття. На місце події одразу виїхали рятувальники з райцентру, бойові розрахунки місцевих пожежних команд селища Колки та села Годомичі, підрозділ рятувальників МНС з міста Ківерці – всього шість автомобілів.
На момент прибуття перших пожежників із селища Колки вогонь уже повністю охопив споруду. З допомогою місцевого населення працівники МНС змогли винести з палаючого храму ікони та інші цінності. Існувала загроза, що вогонь перекинеться на дерев’яну дзвіницю та житловий будинок на прилеглій до церкви території, тому значні зусилля рятувальників були кинуті саме на те, аби не допустити подальшого поширення вогняної стихії. Близько п’яти годин тривала боротьба з вогнем, проте врятувати храм не вдалося. На щастя, загиблих та постраждалих внаслідок пожежі немає. Сума завданих збитків ще з’ясовується спеціальною комісією.
Однією з найімовірніших причин лиха називають необережне поводження з вогнем когось з церковнослужителів.
Володимир Нестеров,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>