«Даішники» затримали нетверезих начальників

Без огляду на особу наводять порядок на дорогах і вулицях Тернопільської області працівники житомирської Державтоінспекції. З 10 січня, у рамках оперативно-профілактичного відпрацювання, вони працюють у нашій області, а місцеві даішники тим часом відкомандировані на Кіровоградщину. У Тернополі “чужі” інспектори вже прославилися – затримали кількох високопосадовців, у тому числі начальника Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області Євгена Лукавого. Автомобіль, за кермом якого сидів полковник, патрульні зупинили у центрі міста. Під час перевірки документів інспектор почув від Лукавого запах алкоголю. Оскільки житомиряни не мають у нашій області ні кумів, ні сватів, ні братів, у порушника відібрали права, склали протокол, зобов’язали пройти медосвідчення.
За керування транспортом у нетверезому стані суд над головним “рятувальником” області був швидким: матеріали про порушення ним правил дорожнього руху судді розглянули протягом доби і наступного дня винесли вирок – 250 гривень штрафу. Полковник його вже оплатив.
Серед затриманих житомирянами “VIP”-персон – і капітан міліції, який теж сів за кермо напідпитку. Покарали його суворіше: наказом начальника обласної міліції Віталія Максимова чоловік звільнений з органів внутрішніх справ.
За десять днів оперативно-профілактичного відпрацювання міліціонери затримали 485 водіїв у нетверезому стані. До судів відправлено матеріали на 945 порушників, 237 з них позбавлені водійських прав. Завдяки принциповій роботі ДАІ аварійність на дорогах Тернопільщини, порівняно з минулим роком, знизилася на 34 відсотки, на третину зменшилася кількість жертв ДТП.
Євгенія Ліщук,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>