Найбільший біфштекс заважив… 10 кілограмів

Кулінарний рекорд нинішнього року поставили на Козятинському птахокомбінаті (Вінницька область). У травні тут приготували найбільший в Україні біфштекс. Страва заважила понад десять кілограмів!

Унікальний біфштекс завдовжки 73 см і шириною понад півметра взялися готувати кухарі з Києва. Власне, їх керівництво птахокомбінату розшукало через мережу Інтернет. На пропозицію встановити кулінарний рекорд відгукнулися 21-річні Юрій Дереча та Євген Лунь зі столичного ресторану “Первак”.
Підприємство має ферму, де вирощують телят на забій. Для майбутнього біфштексу обрали 18-місячного бика спеціальної м’ясної породи. Юрій та Євген прибули у Козятин заздалегідь, щоб як слід приготувати м’ясо до смаження.
– Зазвичай біфштекс готують з філе чи вирізки. Проте ми вирішили не робити страву з кількох шматків, а взяли суцільну задню частину туші, – зізналися кухарі.
14-кілограмовий шмат м’яса вони відбивали й сікли дві години! Потім занурили його у спеціальний маринад, на який пішло півтора літра білого вина, літр оливкової олії та майже три літра води. Смажили біфштекс хлопці півтори години у ковбасному цеху Козятинської птахофабрики. Своїм кулінарним шедевром залишилися задоволені.
10 кілограмів 32 грами, розмір 73 на 57 сантиметрів – ось такі габарити вінницького м’ясного гіганта. Представник Національного комітету проекту “Книга рекордів України” Ігор Підчибій підтвердив унікальність біфштексу. На той час собівартість рекордсмена сягнула майже півтисячі гривень.
Підготувала Наталія КРАВЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>