М’ясний торт
Тоненько відбити м’ясо телятини. Дрібно нарізати багато цибулі, натерти багато сиру. Форму змастити жиром і викласти у неї шарами м’ясо, цибулю, сир, майонез. Шарів має бути не менше трьох (чим більше, тим смачніше). Кожен поперчити і посолити. Запікати в духовці.
«Вогнедихаючий вулкан»
1 кг картоплі відварюємо і робимо пюре. Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку, додаємо цибулю і спеції. Фарш обсмажуємо.
Гіркою викладаємо на бляшку обсмажений фарш, потім пюре, знов фарш і пюре. Надаємо форму конуса і запікаємо 40 хвилин у розігрітій духовці. Після того майонезом робимо “потоки лави”. На “вершині” встановлюємо половину яєчної шкаралупи і наливаємо туди спирт. Запалюємо його і гасимо світло, заносячи до гостей.
Салат «Десертний»
Одну білокачанну капустину, одну морквину, оцет – 1/2 ложки, чорнослив – 100 г, мандарини – 3 шт., грецькі горіхи – 100 г. Сіль, цукор за смаком.
Капусту нашинкувати, перемішати з натертою на крупній тертці морквою, посолити, збризнути оцтом, перетерти руками і поставити в холодильник. Чорнослив і мандарини порізати, горіхи потовкти. Уже перед подачею на стіл змішати капусту з чорносливом, мандаринами, горіхами і заправити майонезом.
Салат «Королівський»
Яйця варені – 5шт., крабові палички – 250 г, кукурудза – 1 банка, часник – 1-2 зубчики, апельсин – 2 шт., майонез.
Варені яйця і крабові палички нарізати, додати до них кукурудзу, порізані дольки апельсина і видушений часник. Перемішати усе, додавши майонез.
Сирні кульки з арахісом
М’який сир – 250 г, паприка – 1/2 чайної ложки, нарізана зелена петрушка – 1ст. ложка, подрібнений арахіс – 50 г (можна стружку кокоса), сіль, перець за смаком.
Змішати сир, паприку, сіль, перець. Зробити з цього кульки. Арахіс і петрушку змішати. Виваляти кульки в арахісі та вставити у них палички. Подавати охолодженими.
Comments: |