Кривава ніч на дачі

Криваві події, що трапилися нещодавно на території одного із садово-городніх кооперативів поблизу Івано-Франківська, спочатку набули неабиякого резонансу. Здебільшого через появу пліток про характер вчинення вбивства парубка та розправи над його коханою. Щоб не зашкодити роботі оперативників, які одразу встановили особу підозрюваного у скоєнні цих злодіянь, міліція розповсюдила через ЗМІ мінімум інформації. Працівники міліції, насамперед співробітники карного розшуку, перевірили десятки місць, де міг би переховуватися зловмисник. Подекуди повиставляли засідки, поговорили з людьми, з якими контактував молодик...
Зараз вже можна стверджувати, що цей 22-річний хлопець, уродженець села Грабовець Богородчанського району, міг накоїти ще більшого лиха, якби потер-піла не зуміла вирватися з його рук. Надвечір 20 жовтня до її нареченого на мобільний телефон подзвонив його колишній односельчанин й запропонував влаштувати пікнік. 27-річна мешканка Тисменицького району разом з 24-річним женихом гостювали якраз недалечко від того місця, де мали зустрітися. Тим паче, ініціатор вилазки на природу пообіцяв приїхати за ними на таксі.
Це місце, куди парубок привіз пару на відпочинок, гостям не сподобалося. Адже в сиру погоду розважатися довелося не на дачі, як обіцяв ініціатор уїк-енду, а в маленькому будиночку для зберігання інструментів та будматеріалів. Саме тут компанія випивала, а скінчилася вечірка трагедією для кожного.
Коли стемніло, молодики вийшли на вулицю на перекур, залишивши дівчину саму. Що там сталося, з’ясовує слідство. Але річ у тім, що незабаром до будиночка зайшов уже тільки один чоловік. Він був у доволі збудженому стані і пояснив дівчині, що вбив її нареченого. Головоріз згвалтував дівчину, безжально бив, навіть рубанув сокирою. Вершиною цієї жорстокості стало змушування дівчини ховати в лісі бездиханне тіло її коханого.
Незважаючи на неймовірний біль від побоїв, дівчина вирішила втікати. Босоніж посеред ночі вона перебігла через всю територію садово-городнього кооперативу і дісталася дороги. Охоронець авторинку був шокований, побачивши вночі босу молоду жінку з рубаною раною на тілі, а також почувши її жахливу розповідь про те, що неподалік у лісі сталося вбивство. Сторож авторинку викликав таксі і міліцію. Потерпілу доставили в обласну клінічну лікарню.
Тіло 24-річного мешканця Івано-Франківська виявили в лісі за кілька десятків метрів від крайнього дачного будинку. Убитий з чисельними рубаними ранами на голові був накритий галуззям і хмизом.
Про особу ймовірного вбивці оперативники дізналися ще вночі – це 22-річний чоловік, який найнявся робити огорожу навколо дачної ділянки, власник якої дав йому ключ від будиночка. До речі, вбивця уже мав за плечима судимість за скоєння тяжкого злочину – розбою, одначе повністю покарання не відбув.
Як повідомили в ЦГЗ УМВС України в Івано-Франківській області, за неповний тиждень розшукових робіт міліціонери затримали зловмисника на території Гомельської області Республіки Білорусь. Як з’ясувалося, молодик після скоєння злочину автостопом доїхав до Тернополя, а далі спробував заховатися на території Білорусі. Однак прикарпатські оперативники передбачили таку можливість і завдяки їх орієнтуванню, молодик не уникне покарання. Щоправда, його ще треба повернути в Україну.
Іван ДМИТРІВ,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>