Діти без… рота і голови

У Коростені з’явилася на світ дівчинка, у якої немає рота. Крихітку одразу ж взяли під опіку місцеві лікарі, бо мати підкинула її на поріг медичного закладу. Жінка (а її згодом знайшли) відмовилася від дитини через матеріальні, як вона каже, нестатки.
Діагноз немовляті поставили невтішний – вроджені вади розвитку лицьового черепа, гіпоплазія нижньої і верхньої щелеп (тобто їх недорозвинення і зрощення). Щоб виправити помилку природи, потрібно провести чимало операцій, а, головне – мати кошти на це.
Дитячі хірурги в Житомирі усунули зрощення щелеп у дівчинки, а надалі маля перебуватиме у Новоград-Волинській лікарні для дітей з вродженими патологіями.
Не встигли в області вщухнути розмови про цей випадок, як природа підкинула ще один «сюрприз», – ще «чорніший», в одному з районів народилося немовля… без голови! Невже це – жахливе відлуння Чорнобиля?
Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>