Гран-прі «На хвилях Світязя» виборола Принцеса світу… з Любешова

Тетяна Сацик

Тетяна Сацик

Окрім «Світязя», одинадцятикласниця з Любешова Тетяна Сацик має у своїй колекції ще майже два десятки призів та дипломів, здобутих на різноманітних дитячих конкурсах естрадної творчості. Серед них – і титул «Принцеси Кубка світу», якого вона удостоїлася три роки тому в Одесі. А коли Таня брала участь у всеукраїнському конкурсі читців творів Олени Теліги, то своїм вокалом справила таке сильне враження на одного зі столичних власників студії звукозапису, що той запропонував їй підписати контракт на співпрацю.
У рідному краю мало який музичний захід відбувається без  участі цієї талановитої співачки. Нещодавно навіть відбувся її  творчий звіт –  півторагодинний концерт, який зібрав сотні глядачів у селищному парку (місцевий будинок культури, звісно, не міг умістити усіх бажаючих). Цей бенефіс, який вдався на славу, став ніби генеральною репетицією перед черговою спробою підкорити «Хвилі Світязя» (вперше вона спробувала там свої сили три роки тому).
– Мрію ще потрапити на «Юрмалу», – зізнається Таня. – А взагалі, потрібна підтримка. Її  маю передусім від своїх батьків. Ну і, звичайно, не потрапила б я «На хвилі Світязя» без меценатів: директора Волинської дирекції УДППЗ Ярослава Кравчука, директора Любешівського міжгосподарського лісового підприємства Віктора Симоновича. Вдячна їм за постійну підтримку.
– Хто з конкурентів запам’ятався найбільше?
– Дарія Босенко з міста Вільногірськ, що на Дніпропетровщині. У неї сильний голос, тож бере дуже високі ноти. Я з нею подружилася, часто телефонуємо одна одній.
– Який приз отримала за перемогу?
– До останнього моменту не могла повірити, що просту дівчину з поліської глибинки удостоять такої високої нагороди. Диплом вручав мені популярний композитор і виконавець Степан Гіга, а приз – путівку до Відня та Будапешта – Віталій Іваницький.
– Крім пісні, естради, чим ще захоплюєшся?
– Сучасними та народними танцями, грою на фортепіано, комп’ютерами. Якщо вміло поєднувати захоплення з навчанням, то вони не заважатимуть одне одному. Хоча дуже важко бути відмінницею у школі і тримати високий рівень на конкурсах та концертах. Через рік закінчую школу і збираюся вступити до якогось престижного навчального закладу і здобути вищу освіту. Але життя своє хочу пов’язати з музикою.
– На кого з відомих виконавців рівняєшся і яка твоя найбільша мрія?
– Намагаюся бути сама собою, ні на кого не схожою. А просто послухати люблю Ірину Білик, Наталію Могилевську, гурти «Скрябін», «Океан Ельзи». А мрію розголошувати не буду, доки не здійсниться. Зрештою, про що може мріяти дівчина, котра з дитинства закохана в пісню?
Розмовляв Микола ШМИГІН,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>