Солдат затримав військового з ножем та зашморгом

18-річний Роман Зеленчук, солдат строкової служби із села Середній Майдан Надвірнянського району Івано-Франківської області, стояв на посту №2 військового об’єкта авіаційної винищувальної бригади, що дислокується у містечку Васильків на Київщині. Раптом його насторожив шум біля постової вишки. Роман зрозумів, що хтось піднімається. «Стій, стрілятиму!» – сказав він, але незнайомець не реагував і далі  піднімався на вишку. Солдат зробив попереджувальний постріл у небо, який змусив нічного гостя спуститися і лягти обличчям на землю.
– Резервною групою внутрішньої варти порушника відразу ж було затримано. Ним виявився колишній військовослужбовець за контрактом цієї ж військової частини. Місяць тому його було звільнено зі Збройних сил України за  службовою невідповідністю, – коментує полковник Андрій Лисенко, начальник прес-служби Міністерства Збройних сил України. – Під час допиту затриманий повідомив, що він проник на територію військової частини з метою заволодіння зброєю постового.
Під час обшуку у колишнього військового знайшли ніж, зашморг та рукавички. Солдат Роман Зеленчук врятував не лише зброю та честь військового, але й власне життя.  Анатолій Гриценко, міністр оборони України, надав Роману десятиденну відпустку. Скоро юнаку вручать медаль «За особисті досягнення».
Ян Лісовський,
Київська область
 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>