Реставрували святі сходи

Сходи, якими Ісус ішов на суд до Пілата, перенесли в Рим з Єрусалима в IV столітті н.е. і помістили в колишній Папський палац.
28 білих мармурових сходинок, обрамлених деревом, вважаються настільки священними, що прочанам дозволяється підніматися по них лише на колінах.
1589 року Папа Сикст V замовив фрески загальною площею в 17 тисяч кв. футів, які повинні були оточувати сходи. Серед знаменитих художників XVI століття, які брали участь у виконанні папського замовлення, був Балдассаре Кроче. Згодом розписані стіни й стеля закоптилися від диму свічок, які несли з собою відвідувачі. “Найважче було видалити сажу”, – сказав один з реставраторів Франческо Чайна. Фрески відновлювали по міліметрах, а щоб роздивитись оригінальне зображення, використовували цифрові фотокамери.
Левову частку коштів на реставрацію виділив американський фонд “Getty Foundation”, перерахувавши понад 300 тисяч фунтів.
Реставраційні роботи наразі ведуться у приватній каплиці на вершині сходів, де розміщені музейні цінності, які не виносилися звідти з XVI століття.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>