Якщо хочете стати соціологом, менеджером чи президентом компанії

Куди піти вчитись? Це доленосне запитання нині хвилює десятки і сотні тисяч вчорашніх випускників шкіл. Надіємося, що дати на нього відповідь допоможе розмова з директором Інституту со-ціальних наук ВДУ імені Лесі Українки, доктором філософських наук, професором Леонідом Кондратиком.
– Леоніде Йосиповичу, кого чекають студентські аудиторії?
– Передусім, юнаків та дівчат, які відчувають у собі талант до спеціальностей гуманітарного профілю. Котрі, можливо, навіть уже проявили себе в Малій академії наук, обласних чи всеукраїнських конкурсах.
У себе ми чекаємо тих, хто хоче не лише орієнтуватися в нинішніх соціальних процесах, що відбуваються  в суспільстві, але й впливати на них. Адже деякі вожді та лідери, на жаль, впливають на такі процеси лише з користю для себе. Тож для того, що б у нас було справжнє громадянське суспільство, щоб не хтось, а самі громадяни за нього відповідали, і потрібні висококваліфіковані фахівці саме з таких спеціальностей, що є у нашому інституті соціальних наук. А це: філософія, культурологія, релігієзнавство та соціологія.
– Студенту не байдуже, хто його буде вчити?
– У нашому висококваліфікованому колективі 30 викладачів, серед них – три професори і  доктори наук, 20 кандидатів наук. Наші викладачі постійно стажуються за кордоном, виграють престижні міжнародні гранти. Вони – автори численних підручників для вищої і середньої школи. Наприклад, не лише в Україні, але й за кордоном відомі доктор наук, член-кореспондент академії педагогічних наук Роман Арцишевський, професор Сергій Возняк, талановиті вчені Сергій Бондарук, Алла Мудрик та інші.
Крім того, університет співпрацює з багатьма вищими навчальними закладами Європи. 
До послуг студентів чудова навчально-матеріальна база. Навчальний процес достатньо комп’ютеризований. А в університеті – одна з найкращих в Україні бібліотек, яка через Інтернет має прямий доступ до світових духовних скарбниць.
Розмовляв Зіновій Жижара

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>