З червня збільшилися пенсії

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України проведено перерахунки пенсій з 1 червня 2007 року. Перерахунку підлягає підвищення до пенсії, яке встановлене відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, згідно з якою, у разі зростання середньої заробітної плати, пенсії підвищуються на коефіцієнт, який відповідає не менш ніж 20 відсоткам темпів зростання середньої заробітної плати в Україні, порівняно з попереднім роком.
Загалом у нашій області понад 80 відсотків пенсіонерів отримали підвищення відповідно до вказаної постанови, середній розмір якого становить 33 гривні.
Розглянемо це на прикладі пенсії, призначеної за віком для пенсіонера Поліщука, у якого загальний стаж роботи – 50 років, 2 місяці, 24 дні. Звернувся за призначенням пенсії у 2004 році.
Розмір пенсії з 01.07.2007 року – 547,26 грн.
Розмір пенсії за віком – 214,62 грн.
Доплата до прожиткового мінімуму – 195,44 грн.
Доплата за понаднормативний стаж – 53,66 грн.
Підвищення учаснику війни – 40,60 грн.
Доплата у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати – 42,94 грн.
З 1 червня 2007 року також встановлена доплата до прожиткового мінімуму (406,00 грн) непрацюючим інвалідам ІІ і ІІІ групи у розмірі до 42 гривень. Розмір зазначеної допомоги розраховується як різниця між прожитковим мінімумом та розміром пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною та інших доплат, передбачених законодавством. У разі працевлаштування пенсіонера виплата зазначеної доплати припиняється.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>