На стовбурі – образ богородиці

Нещодавно в селі Бринь Галицького району, що на Прикарпатті, сталося диво. На корі більш як столітньої липи з’явився образ Пресвятої Богородиці. Обриси невідомого походження, за свідченнями місцевих жителів, почали вимальовуватися приблизно два тижні тому.
Цьому передували досить дивні події. Зокрема перед появою образу старе дерево липи вперше за останні 15 років вкрилося листям. А на подвір’ї сільського голови села Бринь Марії Богуславець зацвів різдвяник. Ця рослина починає цвісти лише напередодні Різдва. Як розповідають місцеві старожили, на місці біля старої липи, на стовбурі якої з’явився образ Пресвятої Богородиці, була польська школа. В одній з ніш будівлі стояла скульптура Богородиці, яка як дві краплі води схожа на явлений тепер образ. З приходом німецьких військ поляки покинули село, а скульптуру, за переказами місцевих жителів, забрали із собою. Порожню нішу з часом просто замурували.
За такий нетривалий час село відвідали кілька тисяч прочан в надії на зцілення. Як запевняють у селі, з часом образ Богородиці набуває все більш чітких обрисів. Проте вже за кілька днів віряни збираються розпочати спорудження копії скульптури, яка стояла в ніші будівлі старої польської школи.
Анна Михайлів,
Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>