На прилавках магазинів японського міста Накасібецу (острів Хоккайдо) з’явиться незвичайний напій – пиво, зроблене на основі звичайного коров’ячого молока. Ідея використовувати молоко з такою метою спала на думку одному місцевому фермеру після того, як йому довелося позбутися великої кількості молока через надвиробництво. Фермер запропонував свою ідею одній з пивоварних компаній, що розробила технологію виробництва. Молоко нагрівають не на вогні, оскільки температура кипіння в нього невисока і при звичайному нагріванні воно може просто википіти, а гарячим повітрям, регулюючи його подачу. Це єдина складність у процесі виготовлення алкогольного напою. У підігріте молоко додають пивні дріжджі і хміль. Коли починається процес ферментації, рідина кольором і запахом починає нагадувати чай з молоком. Після остигання колір міняється, і напій уже виглядає, як звичайне фільтроване пиво. Виробник стверджує, що новий продукт має фруктовий присмак. “Молочне” пиво назвали “Білк” (Bilk), що походить від англійських слів beer (пиво) і milk (молоко). Новий напій продаватимуть в невеликих пляшечках об’ємом 0,33 літра. Приблизна вартість такої пляшки в Японії становитиме 380 ієн.
Comments: |