У Погулянці обновилися ікони

Юхим і Панасія Власюки усе своє життя прожили, як мовиться, з Богом, завжди вірували в Нього, молилися – і в церкві, і перед іконами у власній хаті. Кілька років тому Господь забрав їх до себе. Їхні діти мають свої сім’ї, свої будинки і живуть тепер за межами рідної Погулянки. Отож, декілька років батькова хата стояла осиротілою пусткою, а згодом її продали односельчанці Василині Клекочко, залишивши пенсіонерці й старенькі потьмянілі ікони. Не раз бабуся, молячись перед ними, просила Всевишнього не лише здоров’я і благословення, але й аби Той освітлив лики святих.
І ось увечері третього дня після Водохреща сталося диво.
– Спочатку я якось розгубилась, не знала, що мені робити, – схвильовано розповідає про побачене 82-річна Василина Степанівна. – З ікони Ісуса Христа виблискувало яскраве сяйво, яке охоплювало весь образ, звідти віддавало якимось благодатним теплом. А наступного дня заіскрилась світлиною й ікона Божої Матері.
Односельчани влаштували паломництво у дім Василини Клекочко, моляться, приносять скромні пожертви.
Та через два дні обидві ікони забрала, дізнавшись про цю Божу благодать, дочка колишніх господарів цієї хати, котра нині живе в Ківерцівському районі. Однак місцеві віруючі разом зі священиком Володимиром все-таки переконали її, щоб вона ці святині повернула назад, туди, де вони знаходились не один десяток літ.
Освятити обновлені ікони має намір митрополит Луцький і Волинський владика Ніфонт. А тим часом люди (і не тільки з Погулянки, а й з навколишніх сіл) все йдуть і йдуть подивитись на диво, помолитись Господу і Його Матері. І вірять, що це знамення, то є добрий Божий знак усім православним християнам.

Олексій ВЕРЕМЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>