У зв’язку зі швидким поширенням курячого грипу у Києві відбулася спеціальна нарада в міністра аграрної промисловості Олександра Баранівського. Як розповів головний ветеринарний лікар птахокомплексу “Губин”, продукція якого відома під маркою “Пан Курчак”, Ігор Сасовський, підприємство перейшло на закритий режим роботи. Віднині проводиться дезінфекція усього транспорту, який в’їжджає на територію птахофабрик, їхнім працівникам заборонено тримати домашню птицю. Працівники проходять через душові кабінки і кілька разів переодягаються у повністю стерильний одяг. Вперше у птахокомплексі “Губин” введено вимірювання температури тіла працюючих, щоб виявити можливу хворобу на ранній стадії. Продукція торгової марки “Пан Курчак” проходить кількарівневий контроль у спеціальних лабораторіях – від перевірки молодняка до дорослих птахів. Отож, загрози зараження на птахофабриках немає. Отже, купувати курятину потрібно у фірмових точках торгових марок “Пан Курчак” (гарантує безпеку своєї продукції й ТМ “Наша ряба) або у супермаркетах. Від купівлі м’яса птиці на стихійних ринках варто утриматись. Адже основну загрозу зараження становлять перелітні птахи, які можуть контактувати зі свійською птицею на природних водоймах.
Волинська область
Comments: |