Януковичу відмивали гроші щонайменше через14 банків

Генпрокуратура заявила: «Януковичу і Ко» відмивали гроші щонайменше 14 банків. Спеціальна слідча група далі веде перевірку 50 підприємств, банків і 33 осіб з найближчого оточення Віктора Януковича з метою виявлення вкрадених державних грошей.

Ніхто до кінця не уявляв масштаби корупції, які були останні 4 роки, зізнався перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша. Каже, уся державна машина працювала виключно на те, щоб допомагати окремим чиновникам і керівникам маніпулювати держпрограмами і відмивати бюджетні гроші.

«Разом з Нацбанком ми зараз виявили 14 банків, які відмили 140 млрд гривень. Ми помітили, що всі ці злочини мали початок від вищого керівництва країни. Створювалася мережа, мета якої – збагачення сім'ї колишнього президента Януковича», – розповів  Голомша.

Лише щодо чиновників уже порушено 264 кримінальні справи (всього ж – понад тисячу). Прокуратура України звернулася до керівництва 120 країн світу з проханням допомогти у пошуку грошей «сім'ї» Януковича та інших корумпованих українських чиновників.

Джерело: Белорусский партизан

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>