Волинські пільговики можуть лишитися без скрапленого газу

ПАТ «Волиньгаз» невдовзі буде змушене призупинити забезпечення скрапленим газом за пільговими цінами споживачів Волинської області. Вартість одного балону газу може зрости з пільгових 144 до ринкових 350 гривень через відсутність аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення упродовж двох останніх місяців.

Через перебої з постачанням скрапленого газу у ПАТ «Волиньгаз» ресурс газу для забезпечення споживачів вичерпаний повністю. Через це можуть постраждати майже 86 тисяч сімей Волині, з яких понад 70 тисяч – мешканці сільських населених пунктів.

Щоб уникнути зростання суспільної напруги, ПАТ «Волиньгаз» звернулося з листом до голови Волинської обласної державної адміністрації Григорія Пустовіта з проханням посприяти вирішенню питання проведення спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для комунально-побутового споживання.

«Споживачами цього виду палива на Волині в основному є пенсіонери і малозабезпечені сім’ї – мешканці негазифікованих сіл. Індивідуальні газобалонні установки найчастіше використовують для приготування їжі, а напередодні найбільшого християнського свята нестача балонного газу створює для споживачів особливі незручності», – зауважує голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>