50 років у парі пролетіли, як один день

Всього у своєму житті довелося пережити жителям с. Лішня Демидівського району, які цього року відзначили золоте весілля. У далекому лютому 1964 року поєднали свої долі Флоріан та Антоніна Кіндратіви.

Флоріан та Антоніна КІНДРАТІВИ в день одруження

Флоріан та Антоніна КІНДРАТІВИ в день одруження

Флоріан Адамович народився у листопаді 1935 року в селі Вербляни Буського району на Львівщині в бідній селянській сім’ї. Закінчив семирічку, відслужив в армії і вступив на заочне навчання Чернівецького фінансового технікуму. На той час молодший брат Флоріана Степан служив у місті Остріг Рівненської області. Він поїхав до нього на присягу і в місті Рівне на автовокзалі познайомився з молодою тендітною дівчиною Антоніною, яка теж туди їхала вступати на зоотехніка. Це була їхня перша зустріч і кохання з першого погляду. Вони пройшли випробування на любов і вірність, яке тривало три роки листуваннями та побаченнями і закінчилось одруженням. Спочатку жили з батьками Флоріана, потім переїхали до Лішні, де одна жила мати Тоні. Їхні трудові книжки рясніють подяками і грошовими нагородами, обоє – ветерани праці. Син виріс, здобув вищу освіту, пішов по стопах батька, бухгалтерує. Флоріан та Тоня дуже люблять єдиного внука, який здобуває заочно юридичну освіту і працює вже за фахом. У 2004 році, на сорокаріччя їхнього подружнього життя, вони повінчалися у церкві. Обоє глибоковіруючі люди. Флоріан співає в церковному хорі, часто буває на богослужіннях.

П’ятдесят років у парі пролетіли, як один день. Промайнула молодість, а з нею залишилися тільки спогади.

Галина КУРСИК,

с. Лішня, Демидівський район,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>