Правець наступає

Через відмову батьків від вакцинації їхні діти частіше стають жертвами серйозних хвороб. Так на Івано-Франківщині малюка вклав на лікарняне ліжко правець. Медики борються за його життя.

Фахівці б’ють на сполох: цей пацієнт підхопив інфекційну недугу через те, що не був вакцинований. Від планової процедури свідомо відмовилася мама дитини, побоюючись можливих наслідків. Проте вона й подумати не могла, що її рішення для малюка буде згубним.

Правець є гострим інфекційним захворюванням, що характеризується інтоксикацією нервової системи. Аби його перебороти, пацієнтові вводять серйозні знеболюючі препарати. Без них зводять судоми, людина задихається. Хлопчик, якого привезли до Івано-Франківської обласної клінічної лікарні з Надвірнянського району важкому стані, вже п’ятий пацієнт за кілька останніх років. Усіх попередніх врятували.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>