Громадськість Рівненщини проти нового начальника міліції, а свою кандидатуру не пропонує

Декілька десятків активістів Правого сектора, Автомайдану, Жіночої сотні та Рівненської варти вкотре прийшли під стіни УМВС України у Рівненській області, аби висловити протест проти призначення начальником обласної міліції Миколу Щирука. Громадськість вимагала у міліціонерів передати міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, що мешканці краю не хочуть бачити цю людину головним міліціонером.

Сам Микола Щирук в управлінні так і не з’явився. Телефоном повідомив журналістам, що йому про дату представлення не повідомляли та нічого не знає про небажання громадян бачити його у кріслі очільника міліції.

Натомість заступник начальника УМВС Рівненщини Олег Берест запевнив, прізвище нового керівника обласного управління міліції особовому складу не повідомляли. Додав, про пікети та протести громадськості  на Рівненщині в МВС нічого не знають. Мовляв, активісти самі можуть звернутися до міністерства з відповідною заявою.

Також нам вдалося дізнатися з неофіційних джерел, що наразі будинок Миколи Щирука у Рівному охороняють співробітники міліції.

Миколу Щирука затвердили з поміж інших кандидатур на кадровій комісії міністерства. Лідери громадських формувань уже два місяці не можуть дійти згоди щодо кандидатури нового очільника МВС.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>