Росія зобов’язує мігрантів знати російську мову та історію РФ

Поки Росія нарікає на начебто утиски російськомовних громадян в Україні, сама РФ ввела в дію закон, який зобов’язує усіх мігрантів документально підтверджувати знання російської мови, історії та законів РФ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, президент РФ Володимир Путін підписав Федеральний закон «Про внесення змін до Федерального закону «Про правовий стан іноземних громадян у Російській Федерації». Тепер кожному «в’їзному» іноземцеві (який хоче отримати дозвіл на тимчасове проживання, посвідку на проживання, дозвіл на роботу або патент) доведеться документально підтверджувати знання російської мови, історії та основ законодавства Російської Федерації! Це може бути сертифікат, документ державного зразка про освіту (на рівні не нижче основної загальної освіти), виданий освітнім закладом на території держави, яка входила до складу СРСР, до 1 вересня 1991 року. Це також документ про освіту і (або) про кваліфікацію, виданий особам, які успішно пройшли державну підсумкову атестацію на території Російської Федерації з 1 вересня 1991 року.

Хто вже отримав право на тимчасове проживання в РФ, особливо не радіє, адже ті іноземні громадяни, яким посвідка на проживання або дозвіл на роботу були видані до 1 січня 2015 р., все одно подають документ, що підтверджує володіння російською мовою, знання ними історії Росії та основ законодавства Російської Федерації, при подачі заяви про подовження терміну дії раніше виданої посвідки на проживання або дозволу на роботу.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>