Криваве Воскресіння: у Слов’янську бандити під виглядом «Правого сектора» розстріляли охоронців блокпосту

На жаль, свято Воскресіння Господнього не зупинило бандитів на Донеччині. У святу ніч вони влаштували криваву стрілянину на одному з блокпостів у Слов’янську. Щонайменше троє загиблих.

Перестрілка розпочалася біля с. Билбасівка, що під Слов’янськом, 20 квітня по другій ночі. До блокпосту прибічників «Донецької народної республіки» на чотирьох автомобілях під’їхали невідомі й відкрили вогонь в людей, що там чергували. У відповідь теж пролунали постріли, зазначили в МВС. Серед охоронців блокпосту смертельні травми отримали троє чоловіків – два місцеві жителі, 1957 і 1972 р.н., особа третього встановлюється. Ще стільки ж отримали вогнепальні поранення. Скільки вбито і підстрелено нападників, невідомо, адже бандити «попакували» живих і мертвих у два автомобілі та зникли у напрямку Харківської області.

Трофейні дві автівки активістки обшукали й спалили. Російські ЗМІ, посилаючись на МЗС Росії, поспішили заявити, що в залишених бандитами автомобілях було знайдено символіку «Правого сектора» (завбачливо залишену?), і звинуватити Україну у порушенні женевських домовленостей. Що це чистої води провокація, уже відрапортували відповідні органи України. Зокрема, СБУ встановила, що минулої ночі у Слов’янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ. Це підтверджують оперативно-слідчі дії, які здійснюють на місці правоохоронні органи України, уточнили у прес-службі СБУ. Тож цілком зрозуміло, що напад під виглядом «Правого сектору» просто інсценували, це цинічна провокація. На жаль, із кривавим фіналом.

Також стало відомо, що російські ЗМІ завчасно завантажили відео про стрілянину у Слов’янську. Зокрема, російський телеканал Lifenews. У відеосюжеті кореспондент, із яким зі студії зв’язуються телефоном,  розповідає, що події у Слов’янську на блокпосту відбувалися «близько першої – пів на другу ночі». Однак дата завантаження відео під ним на відеосервісі Youtube – 19 квітня, повідомляє Тиждень.ua.

Фото: ТСН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>