Довірлива майстриня за свій виріб перерахувала шахраю 12 тисяч!

Жертв інтернет-шахрайств все більшає. Так на Хмельниччині до правоохоронців звернулася 53-річна жінка, яку з допомогою всесвітньої мережі невідомий шахрай обібрав до нитки.

Вона вишила картину бісером та вирішила її продати. Аби знайти достойного покупця, майстриня свій виріб сфотографувала, детально описала та всю інформацію зі знімками помістила на одному з інтернет-сайтів. За свою працю хотіла виручити 1700 гривень. Невдовзі клієнт знайшовся. Чоловікові картина надзвичайно сподобалася і він запропонував жінці зробити передоплату, аби вже точно виріб не потрапив в інші руки. Та тільки зраділа, не запідозривши нічого лихого. І коли покупець запропонував знайти банкомат і ввести номер рахунку нібито для здійснення переказу, це і подальші вказівки виконала без жодної кривої думки. Лише коли прийшло повідомлення, що з картки зникли 12 тисяч гривень, жінка отямилася: її ошукали! Та було вже пізно.

Розкривати такі злочини вкрай важко. Тож правоохоронці вкотре попереджають: будьте обережні, здійснюючи будь-які операції через Інтернет і маючи фінансові стосунки із незнайомцями із всесвітньої павутини.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>